Taxatierapport

Je staat voor een
belangrijke financiële beslissing

Je gaat een woning kopen of verbouwen. Of je wilt weten wat jouw woning waard is bij verkoop. Mogelijk wil je jouw hypotheek oversluiten. Minder leuk is dat je gaat scheiden of dat er een familielid is overleden waarvan de woning gewaardeerd moet worden. Bij zo’n belangrijke beslissing heb je een taxatierapport nodig en zoek je naar een deskundige en onafhankelijke taxateur. Iemand die kwaliteit levert en luistert naar jouw persoonlijke behoefte. Jouw woning taxateur past dan precies in je straatje.

Wat is een taxatie(rapport)?

Een taxatie is het schatten van en rapporteren over de waarde van een vastgoedobject door een onafhankelijke Register Taxateur. Aan deze schatting en rapportering kan in het economisch en maatschappelijk verkeer vertrouwen worden ontleend. Het is belangrijk dat de taxateur ruime kennis heeft van de lokale huizenmarkt om een verantwoorde en gedegen taxatie te kunnen uitvoeren. Ik heb die kennis en ervaring opgebouwd als Register Makelaar en Register Taxateur bij een gerenommeerd NVM-kantoor op Walcheren. Als zelfstandige heb ik ervoor gekozen om mij te specialiseren in het taxeren van woningen.

Ik doe persoonlijk de opname in de woning en maak zelf het taxatierapport voor je op met daarin de marktwaarde van jouw woning. In het taxatierapport leg ik mijn bevindingen vast en onderbouw ik uitgebreid hoe ik tot die waarde ben gekomen. Ook krijg je een beeld van de energieprestatie en bouwkundige staat van jouw woning.

Een gevalideerd taxatierapport

Bij het indienen van de hypotheekaanvraag is één van de benodigde documenten het taxatierapport. De geldverstrekker krijgt een onafhankelijk waardeoordeel over jouw woning. Financiële instanties eisen meestal een gevalideerd NWWI taxatierapport voor het verkrijgen van een hypotheek. De hoogte van de hypotheek is namelijk niet alleen afhankelijk van je inkomen, maar ook van de waarde van de woning. Je mag momenteel maximaal 100% van de marktwaarde van de woning financieren.

Play Video

Wat is het NWWI?

Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) is een onafhankelijk landelijk taxatie-instituut. Het controleert en valideert taxatierapporten. Het NWWI zorgt ervoor dat iedere taxatie volgens vaste richtlijnen tot stand komt en garandeert een betrouwbare en objectieve woningtaxatie. De taxateur moet aan strenge richtlijnen voldoen om zich bij het NWWI te mogen aansluiten. Jouw Woning Taxateur voldoet aan deze strenge richtlijnen.

Wat kost
een taxatierapport?

De kosten van een rapport zijn opgebouwd uit een vergoeding voor de benodigde tijd van de taxateur, gemeentelijke kosten, kadasterkosten, NWWI validatiekosten en BTW. Een taxatierapport bij Jouw woning taxateur is er al vanaf € 725,- inclusief BTW.

Offerte aanvragen

Ik geef Jouw woning taxateur toestemming contact op te nemen voor een vrijblijvende offerte voor een woningtaxatie.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.