Verduurzamen van je woning levert geld op!

Verduurzamen van je woning levert geld op!

Het verduurzamen van de woning is op dit moment zeer belangrijk met als prioriteit energiebesparing. Ook wordt een woning meer waard na verduurzaming naar een beter energielabel. Een energielabel geeft aan hoe energie-efficiënt een woning of gebouw is, en is vereist bij verkoop of verhuur. Dus hoe duurzamer de woning, hoe hoger de waarde van de woning. Een woning met een C-label is gemiddeld 7,9% meer waard dan een vergelijkbare woning met een G-label. Het energielabel heeft dus invloed op de waarde van een woning.

De effecten van het verduurzamen van een woning op een rij:
 1. Lagere energiekosten: door het verbeteren van de energie-efficiëntie, zullen de energiekosten verminderen.
 2. Verbetering van het comfort: verduurzaming kan bijdragen aan een comfortabelere woonomgeving, bijvoorbeeld door het verbeteren van de isolatie of door het installeren van een efficiëntere verwarming.
 3. Verhoging van de waarde van de woning: een energiezuinige woning is aantrekkelijker voor potentiële kopers en kan de waarde verhogen.
 4. Verbetering van het milieu: verduurzaming vermindert de uitstoot van broeikasgassen en draagt bij aan een duurzamere en groenere samenleving.
 5. Ondersteuning van de economie: verduurzaming creëert werkgelegenheid en ondersteunt lokale bedrijven.
Er zijn veel manieren om de woning te verduurzamen en het energielabel te verbeteren. Hier zijn enkele tips:
 1. Isolatie: Verbeteren van de spouwmuur- en dakisolatie, of het vervangen van oude ramen en deuren door energie-efficiëntere modellen.
 2. Verwarming: Overstappen op een zuiniger verwarmingssysteem, zoals een warmtepomp, of het installeren van radiatorfolie.
 3. Verlichting: Vervanging van traditionele verlichting door Ledverlichting, of het installeren van bewegingssensoren en tijdschakelaars.
 4. Waterbesparing: Installeren van waterbesparende douchekoppen, toiletten en kranen.
 5. Zonne-energie: Het installeren van zonnepanelen, zonneboilers of zonnecollectoren.
 6. Energie-efficiënte huishoudelijke apparaten: Het vervangen van oude apparaten door energie-efficiëntere modellen.
 7. Thermische beeldvorming: Het uitvoeren van een thermische beeldvorming om de warmte-efficiëntie te verbeteren en de energieverbruik te verminderen.

 

Let op: Sommige verbeteringen kunnen subsidie of fiscale voordelen bieden, dus het is verstandig om onderzoek te doen naar de beschikbare mogelijkheden.

Het is belangrijk om te onderzoeken welke verbeteringen het meest effectief zijn voor jouw woning en om deze verbeteringen door een professional uit te laten voeren. Want hierdoor voorkom je dat er fouten worden gemaakt die het energielabel juist verlagen.

Bij een taxatie kijkt een taxateur naar verschillende aspecten van de woning, waaronder de verduurzamingsmaatregelen. Een taxateur zal de volgende punten in overweging nemen bij het beoordelen van verduurzamingsmaatregelen:
 1. Toepasbaarheid: Hoe geschikt is de verduurzamingsmaatregel voor de specifieke woning en is deze technisch haalbaar?
 2. Kosten-batenanalyse: Wat is de kosten-batenverhouding van de verduurzamingsmaatregel en hoe verhouden de kosten zich tot de verwachte opbrengsten en besparingen op de lange termijn?
 3. Waarde verhogend effect: In hoeverre zullen de verduurzamingsmaatregelen de waarde van de woning verhogen en in hoeverre zijn ze aantrekkelijk voor potentiële kopers?
 4. Regelgeving: Zijn de verduurzamingsmaatregelen in overeenstemming met de relevante regelgeving en zijn er eventuele subsidies of fiscale voordelen beschikbaar?
 5. Duurzaamheid en energie-efficiëntie: Hoe bijdragen de verduurzamingsmaatregelen aan een duurzamere en energie-efficiëntere woning?

De taxateur zal deze factoren beoordelen en wegen om te bepalen hoe de verduurzamingsmaatregelen de waarde van de woning zullen beïnvloeden.

Conclusie:

Dus enerzijds bespaar je energiekosten door het verduurzamen van je woning en anderzijds wordt je woning meer waard door het verbeteren van je energielabel en dit levert je dus geld op. Ook draag je bij aan het verbeteren van het milieu want de klimaatverandering gaat snel en de gevolgen worden steeds meer zichtbaar!

http://www.jouwwoningtaxateur.nl

http://www.jouwwoningtaxateur.nl/taxtierapport/

 

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.